Waar komen die namen toch vandaan?

Lene, Kaat, Sil, Andante. Waar komen ze toch vandaan, die namen?

ill. Wendy Panders

In mijn persoonlijke leven vaar ik zoveel mogelijk op mijn intuïtie. En ik kan dus niks anders dan dat ook in mijn werk te doen. De namen van mijn personages vallen soms ‘bám’ in mijn hoofd. Of ze waaien heel zachtjes en sierlijk maar duidelijk naar binnen.

Als ik bezig ben met schrijven, merk ik na een tijdje dat de namen grappig genoeg perfect bij hun karakter passen. Of bij wat ze meemaken. Kaat kon niet anders heten dan Kaat en Lene niet anders dan Lene. Sil en Andante zijn ook wie ze zijn en zelfs Mensje en Pit klinken logisch, behalve als ik er lang over na ga denken ;-). Dat doe ik daarom dus ook niet. De namen voelen gewoon goed, en dat is voor mij de beste reden.

ill. Irma van Osch

In al mijn personages zitten stukjes mij. De karakters zijn allemaal behoorlijk gevoelig en op zoek naar verbinding. Met zichzelf, met mensen om hen heen, met de natuur, hun verlangens… de magie van het leven, nieuwe ontdekkingen en creaties.

Ik wed dat in al mijn personages ook een stukje jou zit. Nieuwsgierig?
Ik daag je uit!

Lijk je meer op Lene of op Keukenkaat? Doe de test en je weet het:

Als jij ergens mee zit...
a. Denk je er eerst lang over na
b. Flap je dat er meteen uit

Als je niks te doen hebt…
a. Vind je het heerlijk wat weg te dromen
b. Vul je de tijd met iets creatiefs

Als je mag kiezen wat je op zondag eet, kies je:
a. Groentensoep met vermicelli
b. Een appelbol met slagroom en salsasaus

Wat zou jij graag willen hebben?
a. Een eenwieler
b. Een stuntstep

Welk getal vind jij mooi?
a. 96
b. 88

De uitslag!
Tel hoe vaak je a en hoe vaak je b hebt geantwoord.
Vaker b? Lees Lene op het dak van de wolken en laat je van top tot teen raken door dit gevoelige meisje en de emoties die zij in jou oproept! Vaker a? Lees Keukenkaat en ontdek dat er in jou nog een heleboel kanten zitten die zin hebben wakker geschud te worden!

Veel plezier!

Lees hier over Lene op het dak van de wolken
En hier over Keukenkaat aan de kook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.